SISTEMA D'ENVIAMENT I TERMINIS DE LLIURAMENT
Totes les comandes s'envien mitjançant NACEX. També les pot passar a recollir a la botiga o les hi podem portar de franc a casa seva si viu a Girona, Salt o Sarrià de Ter.
En arribar el paquet a la teva població el repartidor de NACEX ho lliurarà en l'adreça que hagis indicat en fer la comanda. Si no hi ha ningú, deixarà un avís en la teva bústia indicant que pots passar a recollir el paquet en l'oficina de NACEX més propera al teu domicili.

El termini de lliurament habitual aproximat de les comandes serà entre 24 i 48 hores. A la descripció de cada producte s’indica la disponibilitat.

DESPESES D'ENVIAMENT
Les despeses d'enviaments es calculen segons el pes total dels productes que sol·licitis i inclouen les despeses de l'enviament per NACEX. Una vegada selecciones productes pots veure el cost de l'enviament en la cistella de la compra.

FORMA DE PAGAMENT
Totes les comandes es paguen mitjançant Transferència bancària.
Tots els preus inclouen l'IVA corresponent en vigor a Espanya. (CANÀRIES, CEUTA I MELILLA: En els enviaments a aquestes zones es descomptarà l'IVA corresponent)

RECLAMACIONS I DEVOLUCIONS
Tenint en compte el caràcter dels nostres productes, només seran acceptades les devolucions si la seva comanda ha estat danyat pel transportista. Què cal fer en aquest cas?
• No dubti en presentar una queixa en el moment mateix de la recepció de la comanda. Truqui'ns al 972 203 469 o 972 401 918 escriviu-nos un correu electrònic a hortes@ carnsiembotitsrigo.com  indicant en l'assumpte DEVOLUCIÓ. Sense haver rebut la seva queixa, no podrem realitzar els tràmits necessaris davant del transportista.
• Un cop rebem la devolució per part del transportista a les nostres oficines, procedirem a reemborsar íntegrament l'import cobrat.

Ha de tenir en compte:
• Els nostres processos de preparació de la comanda són estrictes i garanteixen paquets sense defectes. Comproveu amb cura que els precintes que tanquen el seu paquet no hagin estat modificats o danyats.
• No ha d'acceptar mai un paquet que estigui visiblement danyat (marques de deteriorament i / o intents d'obrir el paquet)
• Si un paquet danyat va ser acceptat sense interposar una queixa, aquest serà considerat com acceptat per part del client.
• No s'admetran devolucions dels productes quan hagin estat oberts i manipulats, i no conservin els embalatges originals, excepte en els supòsits de lliuraments de productes en mal estat.